Dan eura stiže u Split 22. listopada!

19. listopada 2022.

Dani eura se nastavljaju u subotu 22. listopada na splitskoj Rivi s početkom u 10 sati.

Pridružite nam se na Obali hrvatskog narodnog preporoda gdje posjetitelje očekuje bogat zabavni i informativni program u sklopu kojeg će imati priliku čuti hrvatske dužnosnike i eksperte za euro te razgovarati s njima. Građani će također moći sudjelovati u zabavno-edukativnim aktivnostima poput kola sreće „Euroznalac“ gdje će moći provjeriti svoje znanje o euru, a najmlađe očekuje igra „Euroškolica“ koja će ih na zanimljiv i zabavan način upoznati s eurom. Svi posjetitelji će na Photoboothu imati priliku izraditi personaliziranu fotografiju, a oni željni detaljnih informacija na infoEuro kutku moći će dobiti odgovore na svoja pitanja. Tijekom trajanja Dana eura građane će zabavljati Sabrina Hebiri trio.

Dane eura organiziraju zajednički Vlada Republike Hrvatske i Hrvatska narodna banka u okviru informativne kampanje za zamjenu hrvatske kune eurom, a realiziraju se u suradnji s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja te s Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj.

Kako bi se što veći broj građana upoznao s eurom, nakon Rijeke, Osijeka i Splita Dan eura održat će se i 29. listopada u Zagrebu.

Euro – naš novac.

Želite znati više?

Top tagovi (Vijesti)

Teme

Pretražite teme

Povratak na vrh

Link sadržaja je kopiran u međuspremnik.