Dođite na Dan eura u Osijeku 8. listopada!

06. listopada 2022.

Vlada Republike Hrvatske i Hrvatska narodna banka, u okviru informativne kampanje za zamjenu hrvatske kune eurom, organiziraju prvi Dan eura u subotu 8. listopada u Osijeku na Trgu slobode s početkom u 10 sati.

Posjetitelje očekuje bogat zabavni i informativni program na Trgu slobode –  imat će priliku čuti hrvatske dužnosnike i eksperte za euro i razgovarati s njima te sudjelovati u zabavno-edukativnim aktivnostima. U kvizu kolo sreće „Euroznalac“ građani će moći provjeriti svoje znanje o euru, a najmlađe očekuje igra „Euroškolica“ koja će ih na zanimljiv i zabavan način upoznati s eurom. Svi posjetitelji će na Photoboothu imati priliku izraditi personaliziranu fotografiju sa tog događaja, a za one željne detaljnih informacija pripremljen je infoEuro kutak u kojem mogu dobiti odgovore na svoja pitanja.

Tijekom trajanja Dana eura građane će zabavljati Sabrina Hebiri trio.

Dani eura realiziraju se u suradnji s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvom turizma i sporta te s Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj.

Nakon Osijeka isti zabavno-informativni događaj imat će priliku posjetiti i građani Rijeke, Splita i Zagreba.

Euro – naš novac.

Želite znati više?

Top tagovi (Vijesti)

Teme

Pretražite teme

Povratak na vrh

Link sadržaja je kopiran u međuspremnik.