Tečajna lista HNB-a nakon uvođenja eura

11. srpnja 2022.

Od datuma uvođenja eura HNB će objavljivati tečajnu listu za euro u odnosu na druge valute, a tečajevi na tečajnoj listi HNB-a neće biti isti kao tečajevi Europske središnje banke (ESB). Tečajna lista HNB-a utvrđivat će se i objavljivati svakoga radnoga dana, a primjenjivat će se od sljedećeg dana. Na tečajnoj listi HNB-a tečajevi stranih valuta biti će iskazani za jedinicu domaće valute, npr. 1 EUR= x USD te će se objavljivati kupovni, srednji i prodajni tečajevi.

Prema Zakonu o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj srednji tečajevi HNB-a za euro u odnosu na druge valute primjenjivat će se za potrebe statističkog i računovodstvenog i poreznog izvješćivanja te u pravnim instrumentima u kojima su se prije datuma uvođenja eura primjenjivali srednji tečajevi Hrvatske narodne banke za kunu u odnosu na druge valute koje nisu euro ako nekim propisom nije drugačije uređeno.

U planu je osigurati preuzimanje i ove tečajne liste s internetske stranice HNB-a u istim formatima u kojima je i danas moguće automatsko preuzimanje tečajne liste HNB-a.

Želite znati više?

Top tagovi (Poduzetnici)

Teme

Pretražite teme

Povratak na vrh

Link sadržaja je kopiran u međuspremnik.