Ustrojen upravljački odbor i koordinacijski odbori za uvođenje eura

31. prosinca 2020.

Danas je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održana osma sjednica Nacionalnog vijeća za uvođenje eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj, na kojoj je ustrojen Upravljački odbor i šest koordinacijskih odbora.

Sjednica je održana nakon što je Vlada usvojila Nacionalni plan zamjene hrvatske kune eurom 23. prosinca ove godine, a na dužnost glavnoga koordinatora Upravljačkog odbora imenovan je Zvonimir Savić, savjetnik premijera za ekonomska pitanja. Članovima Upravljačkog odbora imenovani su Stipe Župan, državni tajnik u Ministarstvu financija, i Michael Faulend, viceguverner Hrvatske narodne banke.

Imenovani su i glavni koordinatori koordinacijskih odbora, pa će tako Koordinacijski odbor za zamjenu gotovog novca voditi Ivana Jakir-Bajo, viceguvernerka HNB-a, dok je glavnom koordinatoricom Koordinacijskog odbora za zakonodavne prilagodbe imenovana Ana Zorić, glavna savjetnica ministra financija. Na čelu Koordinacijskog odbora za prilagodbu opće države bit će Ante Matijević, glavni državni rizničar Ministarstva financija, dok je  Zdravko Zrinušić, glavni tajnik Ministarstva financija, imenovan  glavnim koordinatorom Koordinacijskog odbora za prilagodbu financijskog sustava. Nataša Mikuš-Žigman, državna tajnica Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, vodit će Koordinacijski odbor za prilagodbu gospodarstva i zaštitu potrošača, dok će Zvonimir Frka-Petešić, predstojnik Ureda predsjednika Vlade Republike Hrvatske, biti glavni koordinator Koordinacijskog odbora za komunikaciju.

Želite znati više?

Top tagovi (Vijesti)

Teme

Pretražite teme

Povratak na vrh

Link sadržaja je kopiran u međuspremnik.